Daniël Wever, directeur van Delfs Zeil Molenberg Theater, is zeer tevreden over het programma van komend seizoen. “Wat mij betreft springt Brother Ashton er echt uit. Qua acrobatiek en humor is het de absolute top.

Het seizoen 2024/2025 is mogelijk het laatste voor het huidige theater. Over een paar jaar zal er een enorm gebouw worden gebouwd op het Mölenbergplein, het Culturele en Administratieve Gebouw. Het gemeentehuis, de bibliotheek en het theater bevinden zich onder één dak.

Weaver maakt zich zorgen over de voortgang en heeft al enkele wensen gedaan. “Op 28 februari besloot het gemeentebestuur om een ​​nieuw gebouw te bouwen. Het is nu tien weken geleden en ik heb nog niets van de stad gehoord. Het plan moet op 1 september klaar zijn. We moeten een tijdstip vinden om te gaan.

De kamer daar is klein

“De grootte van de zaal kunnen we snel bepalen. De ervaring van de afgelopen 48 jaar leert dat 550 zitplaatsen genoeg is voor Delfzijer. Niet te groot en niet te klein. Zowel artiesten als publiek komen hier graag. is een kleine zaal die plaats biedt aan 180 tot 200 bezoekers, met uitschuifbare cabines. Met dit soort ruimtes kunnen we nog meer diensten aanbieden, zoals kleine optredens, lokaal clubleven en meer.

oude school of boerderij

Weaver verplichtte DeMohlenberg voor nog een seizoen. “Maar de periode daarna is onzeker. Misschien kunnen we eind 2025 nog een half seizoen doen. Het zou dan een old school of een boerderij worden. We willen nu beginnen. Het gaat nog wel even duren. Laten we beginnen met de gesprek, ik wil horen wat het stadsbestuur te zeggen heeft.

De komende week is het eerste waar we ons op moeten concentreren de prestaties van volgend seizoen. 1.540 abonnees ontvangen de theatergids op 10 mei in hun mailbox en kunnen die dag vanaf 10.00 uur voorstellingen online boeken.

Op 15 mei wordt de gids huis-aan-huis verspreid in de stad Emsdelta en kan iedereen hem vooraf bestellen.

Bied meer mixen aan

“We hebben 75 shows en bijna 50 films”, zei Weaver. “Cabaret heeft voor ons altijd een belangrijke rol gespeeld, maar nu is het aanbod aan acts veel diverser. Op muzikaal vlak heb ik hoge verwachtingen van de bands die de TV Battle of the Bands hebben gewonnen, The Beegees en CCR, die ook haalde de top drie Wat drama betreft, hebben we een aantal hele goede vertolkingen, zoals The Waterlanders en The Forever Hunting Ground van Lady Ogtrop, een bewerking van de Oost-Groningse schrijfster Nanne Tepper die in 1996 het boek ‘The Eternal Hunting Ground’ won de Anton Wachterprijs.

“Ik denk dat veel kindervoorstellingen de moeite waard zijn om te kijken. Bijvoorbeeld de landelijke jeugdmusical ‘Sneeuwwitje’, ‘De Proefkeuken’, het verzinsel tv-programma ‘Kruimeltje’ en ‘Woezel & Pip’. Bumba komt naar Delfzai. Het is voor de kinderen.

“Vorig jaar zijn we in de cabaretarena verwend door onder meer Jochem Myjer, Bert Visscher en Arjen Lubach. Maar wederom hebben we een fantastische cabaretscène weten vast te leggen. Samen met Guido Weijers, Dolf Jansen maar ook Tjitske Reidinga, Javier Guzman en Alex Ploeg Ik voorspel dat dit team enorm zal zijn.

Groningen

“Een persoonlijke favoriet is wellicht Marjolein Meijers, die de prachtige liedjes van Jan Rot zingt. Niet te vergeten is natuurlijk onze Groningse taaldienst. Jan Henk de Groot geeft een concert rondom zijn nieuwe cd, en Wia Buze trad op op de ter gelegenheid van haar 40-jarig jubileum.

In Theatergids is Channah Hewitt te zien, die naar de havenstad komt met een revue over Josephine Baker. “Iedereen kent haar van de musical Tina Turner. Een geweldige zangeres en actrice.

Weaver merkte dat filmvertoningen steeds meer mensen trokken. “Het gaat prima. We hadden een kick-off periode nodig na de overname van het filmprogramma van de Film Alliance. Nu zijn er normaal gesproken ruim 300 mensen in de zaal. We blijven elke dinsdag arthouse- en publieksfilms vertonen in de grote zaal hebben ontdekt dat wij deze service nu aanbieden. Er worden steeds meer reserveringen geboekt, vaak op het laatste moment.Source link