Middenhuizen – Zanger en pianist Roon Staal komt op zijn nieuwe voorjaarstournee naar Meedhuizen. Het concert vindt plaats op zondag 26 mei in de Meedhuizenkerk. De aanvangstijd is 16.00 uur.

Magische rustgevende sfeer
Met zijn warme tenorstem en melodieuze pianospel vertolkt Roon op authentieke wijze bekende covers en eigen composities in het Engels en Nederlands. Tijdens het concert voerde hij zijn eigen originele composities uit (zoals “Promise”, “The Garden Of Light”, “Malawans Gebed”) en beroemde covers (waaronder “Help Me Through The Night”, “I Have A Dream ( ” Abba)”, “Geluid van stilte”, “Brug”).

Musicals en in het buitenland
Als kind stond Starr al op het podium en in televisiestudio’s met artiesten als John Kraaijkamp Sr., Ruth Jacott, Ron Brandsteder en Ernst Daniël Smit. Starr speelde de kinderrol van Gavroche in de hitmusical Les Misérables in het Teatro Carré, en toen hij begin twintig was, speelde hij de titelrol in de rockopera Tommy, die lovende recensies kreeg. Kort daarna speelde hij in de musical “Rembrandt” met Henk Poort, waarin hij de zoon van Titus van Rijn speelde, en in 2010 gaf hij vorm aan het verhaal van de Nederlandse musical “Petticoat” met Chantal Janzen en Freek Bartels, waarbij het stuk toerde naar grotere theaters. Vooral daarna trad Roon met zijn solowerken ook veel op in het buitenland en voltooit hij nu zo’n 4 tournees per jaar in Nederland.

Niet zo bekend op radio of televisie, maar geprezen door legendes
“Het is inderdaad verrassend dat hij zo lang relatief onbekend is gebleven”, zegt criticus Jacques d’Ancona. Hoewel hij niet zo bekend was op radio of televisie, werd hij geïnspireerd door Art Garfunkel (laat je verrassen door de verbluffende tenorprestaties van Mr. Starr!) en Gilbert O’Sullivan. Lof van beroemdheden als Gilbert O’Sullivan (die echt schittert is zijn stem en vooral zijn songwritingtalent) en het publiek voor je, kun je dit voorjaar nu genieten van de ontwapenende performance van de 44-jarige muzikant.

Alle informatie over het concert vindt u op de website www.roonstaal.com. Reserveren kan daar of via 06-15403125.Source link