Delfzijer – Veel inwoners van Delfzij zullen haar missen in de haven: het kleine passagiersschip ‘Dollard’. Alleen een reclamebord op het drijvende dokhek herinnerde haar aan de afgelopen twee jaar. Jarenlang vaart zij iedere woensdag, vrijdag en zaterdag op de internationale “Dollard” route tussen Ditzim, Emden en Delfzijl. Sinds woensdag 1 mei is ze weer in Delfzijer.

volledig modern
In 2020 heeft de vorige eigenaar het schip verkocht aan de Duitse rederij Baltrum-Linie. De eerste twee jaar na aankoop stonden in het teken van COVID-19 en aanverwante maatregelen. Het dragen van een masker is niet bepaald een uitnodiging om een ​​ticket naar de andere kant te boeken.

Eind 2022 ging ‘Dollard’ naar de scheepswerf in Oldsham voor onderhoud en renovatie. Er bleek echter meer werk aan boord te zijn dan oorspronkelijk gepland. De “Dollard” blijft tijdens het seizoen 2023 op de scheepswerf, terwijl er op de internationale “Dollard”-route bussen rijden tussen de drie havens.

Op de werf werden de originele motoren van het schip, gebouwd in 1972 en genaamd “Lili Marleen”, vervangen door schone en werd het interieur volledig gemoderniseerd. Baltrum-Linie investeerde € 1,7 miljoen met financiële steun van Nedersaksen. Het Ministerie van Milieu, Energie en Klimaat van Hannover bereidt zich voor om € 250.000 te investeren in de renovatie van het schip.

begin van het seizoen
Vanaf 1 mei vaart de gemoderniseerde Dollard weer drie dagen in de week tussen Delfzijl, Ditzim en Emden. Er is plaats voor tachtig passagiers en evenveel fietsen. Honden zijn ook welkom, maar daarvoor moeten wel kaartjes worden gekocht. Sinds 2022 hebben ruim 5.000 passagiers kaartjes gekocht: veel mensen gebruiken Dollard om een ​​dagje ‘aan de overkant van de groep’ te fietsen.

Tickets en informatie over de dienstregeling voor deze overtocht vindt u op de Dollard Route.Source link