PCOB Pekela bezoek aan polderfabriek “De Goliath”

Gepubliceerd: vrijdag 3 mei 2024 08:25 |

Auteur: Mathieu Ritzema

Pecola- Donderdag 2 mei bezochten PCOB Pekela-leden Ida Wierenga, molenaar bij poldermolen “De Goliath” in de Eemshaven. Wat een prachtige molen en wat een genot om alle verhalen van Ada Wierunga te horen.

Te midden van al het geweld van de grote molen van Emshaven stond hij daar: deze kleine poldermolen, maar een echte Goliath in zijn pracht tussen al deze reuzen. Vooral door het verhaal van Ada werd het bezoek een waar feest. Velen voelden zich vooral aangetrokken tot haar passie, medeleven met al het leven, groei en welvaart, en haar uitgesproken opvattingen.

Na een paar koppen koffie/thee, een heerlijke appeltaart en een glas sap en chocolade gingen we de molen van binnen bekijken. De liefde van de molenaar voor “Goliath” is van binnen en van buiten duidelijk zichtbaar. Er werd nog een groepsfoto gemaakt en ongeveer twee en een half uur later keerden we terug naar Pekel. Een heerlijke PCOB-middag is voorbij.

Als u na het lezen van het bovenstaande artikel denkt: “Nou, PCOB lijkt mij dat wel zo”, bel of mail dan Martin Ritzema. Hij is de voorzitter van onze club en het zou een genoegen zijn om met je te praten. Zijn telefoonnummer is 06-53521823 en zijn e-mailadres is martin.ritzema@gmail.com

foto verslag

PCOB Pekela bezoek aan polderfabriek De Goliath – Foto Martje Ritzema

Dit artikel is bijgedragen door

Opmerking

Dit artikel kan niet worden gelezen of geschreven.je hebt niet [MijnPP-account].

Source link