Delfzijer – Jong of oud, iedereen ervaart verlies. Als we aan verlies en rouw denken, denken we vaak aan het verlies van een dierbare. Maar ook verdrietige gevoelens kunnen ontstaan ​​omdat je bijvoorbeeld afscheid moet nemen van je woning of moet accepteren dat je door ziekte bepaalde dingen niet meer kunt doen. Annet Topelen, maatschappelijk werker bij Cadanz Welzijn, zegt: “Als je met een groot verlies te maken krijgt, heb je het gevoel dat je wereld instort. Alles wat vanzelfsprekend was, wordt nu plotseling onzeker. De wereld draait door, maar voor jou staat de tijd stil Hoe ga je verder en ga je om met pijn en groot verlies?

Cadanz Welzijn biedt vele vormen van ondersteuning:

Inloopcafé Bakkie Troost
Een luisterend oor, een kop koffie of gewoon even je hart luchten? Elke eerste maandag van de maand kunt u van 13.30 tot 15.30 uur genieten van koffie in café Bakkie Troost in het ASWA-gebouw (Burgemeester Klauuckelaan 16, Appingedam). Bij Bakkie Troost kunt u na een groot verlies op een begrijpelijke manier uw verhaal delen met anderen, bijvoorbeeld met degenen die ook een dierbare hebben verloren. Bakkie Troost is niet gebaseerd op therapie, het draait om luisteren, praten en ontmoeten. Er is tijd, aandacht en ruimte te verliezen, maar er is ook ruimte voor het dagelijkse gesprek. Aanmelden is niet nodig, Bakkie Troost is voor iedereen toegankelijk.

Peergroep (gesloten groep)
Als je deelneemt aan een peergroup, zul je ontdekken dat je niet de enige bent die te maken krijgt met een aanzienlijk verlies en alle gevoelens die daarmee gepaard gaan. Zoek de bevestiging van anderen, die allemaal op hun eigen manier met dezelfde dingen worstelen. Vind elkaars steun en heb het geluk om samen te lachen. In een peergroup kunt u over uw verlies praten met mensen die ook verlies hebben ervaren. Hier zul je ontdekken dat je niet de enige bent, dat je gevoelens volkomen normaal zijn en dat elk rouwproces uniek is. In acht sessies onder leiding van Annet Topelen, maatschappelijk werker/consulent professioneel rouwtherapeut en ervaren deskundigen, leer je meer over wat rouw is en wat het met je kan doen.

individuele begeleiding op korte termijn
Persoonlijke instructie is ook beschikbaar binnen de stad Emsdelta. Annet Topelen: “Ons gesprek zorgt ervoor dat je weer duidelijkheid krijgt. Samen kijken we wat je nodig hebt om je verlies te verwerken en je leven weer op te bouwen. Ik luister naar je, stel vragen en geef praktisch advies, vertel je hoe je de regie weer terugkrijgt van je leven en maak van het verloren leven een leven dat bij je past!

Wilt u meer informatie over pop-up cafés, peergroups of individuele begeleiding, neem dan contact op met: Cadanz Welzijn via e-mail: info@cadanzwelzijn.nl of telefonisch: 0596-745024.Source link