Delfzijer – Het cruiseschip Albatross of the Seas lag donderdag enkele uren in de haven van Delfzijl. Het schip brengt toeristen langs de kust naar Hamburg, met als eindbestemming Antarctica. Albatross of the Seas wordt ingezet op een reeks expeditiecruisebestemmingen rond Antarctica en verschillende andere daartussenin.

Met in totaal 94 comfortabele hutten en suites, allemaal met vrij uitzicht op de oceaan en de meeste met een eigen balkon, is Albatross of the Seas absoluut een van de populairste avontuurlijke cruiseschepen ter wereld. Er zijn 2 restaurants aan boord, u kunt buiten dineren op het dek en de Albatros Nordic Bar. Daarnaast zijn er vele state-of-the-art faciliteiten, zoals een wellnessruimte met panoramische sauna en een moderne performanceruimte.

Ocean Albatross is gebouwd met behulp van moderne technologie, waardoor het een ‘milieuvriendelijk’ schip is dat voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Het schip is uitgerust met 4 dieselmotoren en 2 elektronisch geregelde elektromotoren. Dit kan een aanzienlijke brandstofbesparing opleveren en het schip onder verschillende omstandigheden verschillende voortstuwingsmogelijkheden bieden.

De prijs van een tochtje met de Oceaanalbatros varieert doorgaans van 7.000 tot 10.000 euro.

Het schip verliet rond 16.00 uur de haven van Delfzijer.Source link