De geplande herstart van Holland Norwegian Line vanuit Emshaven is geannuleerd. Conservator Hans Silvius zegt dat er momenteel geen veelbelovende initiatieven zijn.

De veerdienst tussen Emshaven en Kristiansand in Noorwegen ging in augustus 2023 failliet. Afgelopen najaar meldde Silvius dat de twee partijen serieus een heropening overwogen.

Nu lijkt het alsof het allemaal voorbij is. “Het besef groeit dat het opzetten van een veerdienst een zaak van lange adem is. Het opnieuw opstarten zal aanzienlijke investeringen vergen. Ik verwacht niet dat er in de nabije toekomst beslissingen zullen worden genomen”, aldus Silvius.

Havenbedrijf Groningen hoopt positie te herwinnen

Toen duidelijk werd dat een herstart van Emshaven vrijwel onhaalbaar was, meldde havenbeheerder Groningen Seaport Company zich bij de curator. De zeehaven hoopt de positie van HNL in de haven te herstellen. Op dit punt werd overeenstemming bereikt met Silvius.

Volgens Groningen Seaport zijn er meerdere marktpartijen geïnteresseerd in het HNL-terrein. Het Havenbedrijf hoopt het terrein geschikt te maken voor heruitgifte. Seaports zegt open te staan ​​voor iedere ondernemer met een goed plan. Ondernemers met ‘robuuste plannen’ voor een veerdienst vanuit Emshaven kunnen ook genieten van een kopje koffie in de haven.Source link