De gemeente Emsdelta voert een campagne om burgers te stimuleren regentonnen te gebruiken. Zij geeft 500 kortingsbonnen ter waarde van 25 euro weg. Het motto is: “Samen kunnen we water besparen en de bodem helpen tijdens droogtes.”

“De tekenen van klimaatverandering worden steeds duidelijker”, benadrukt wethouder Hans Lunde. “Daar moeten we op inspelen. Tijdens perioden van droogte en overstromingen is het belangrijk om actie te ondernemen. Regentonnen bieden een uitstekende oplossing voor het opvangen van regenwater, dat vervolgens in perioden van droogte op planten kan worden gebruikt. Zo kunnen we kostbaar drinkwater besparen. water Daarom geef ik het goede voorbeeld en koop ik een regenton.

“Het begint met bewust omgaan met water en een transformatie van de tuin: meer groen en minder steen. Groen is de oplossing. Het houdt vocht vast en bevordert de bodemafvoer van regenwater. Als gemeente van de Eemsdelta willen wij actie stimuleren om maatregelen tegen klimaatverandering bestrijden.

Kortingsbonnen zijn af te halen bij de balies van vier deelnemende winkels: Karwei inFarmsum, GroenRijk Eemsdelta in Appingedam, Arkema Tuinhoutcentrum in Appingedam en Hubo in Loppersum

De stad heeft vijf tips om uw tuin klimaatbestendig te maken en de kans op verdroging of overstromingen te verkleinen:

1. Vang regenwater op in een regenton of vijver.

2. Creëer beschutte plekken met heggen en bomen die voor schaduw zorgen en uitdroging voorkomen.

3. Kies planten die tegen droogte kunnen en vraag advies aan plaatselijke tuinders.

4. Plant bodembedekkers om uitdroging te voorkomen.

5. Geef ‘s ochtends of’ s avonds vroeg water, soms elke dag liever veel dan een beetje.Source link