Ames-delta – De Eemsdelta-eenheid van de Socialistische Partij (SP) heeft onlangs officieel een ‘schimmelalarm’ gelanceerd als reactie op alarmerende gevallen van schimmel in woningen die ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen voor de bewoners in het gebied. Deze stap komt voort uit de groeiende bezorgdheid over de gevaren van schimmels in huizen, zoals blijkt uit een recent buurtonderzoek van de partij.

Uit recent onderzoek blijkt dat schimmel in huis ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken, waaronder ademhalingsproblemen, allergieën en verergering van astma. Zorgwekkend genoeg gebruiken verhuurders vaak dezelfde excuses van slechte ventilatie en onvoldoende onderhoud om hun verantwoordelijkheid te ontlopen en bewoners in gevaar te brengen.

Naar aanleiding van de oproep van SP-Kamerlid Beckerman aan minister De Jonge om actie te ondernemen rond het schimmelprobleem, zet de SP Eemsdelta concrete stappen om het probleem aan te pakken. Het district krijgt een schimmelhotline waarmee bewoners schimmelproblemen kunnen melden en ondersteuning kunnen krijgen bij het oplossen van de problemen.

“Verhuurders blijven excuses maken, terwijl huurders stikken in de schimmel! Ze blijven excuses maken en ondernemen geen actie. Door de Schimmelmeldlijn te creëren, kunnen we deze verhalen samenbrengen en oproepen tot actie”, zegt Fenna Feenstra, voorzitter van SP Eemsdelta

SP Eemsdelta roept verhuurders en overheidsinstanties op om de ernst van de situatie te onderkennen en samen te werken aan duurzame oplossingen om schimmel in woningen tegen te gaan. Nu is het tijd om actie te ondernemen en te zorgen voor veilige en gezonde woningen voor alle gezinnen in onze regio.
Schimmelmeldingen zijn te vinden op de website van SP Eemsdelta: https://eemsdelta.sp.nl/Source link