Vertel verhalen, muziek en poëzie over de slachtoffers van de 2 incidentene Uthay herdacht de Wereldoorlog.

Het Comité van 4 mei Uithuizen heeft Teun Juk, een historicus uit Hatem, uitgenodigd om de herdenkingsceremonie in de Jacobikerk te leiden. De ceremonie begint om 19.00 uur. mijne heren.Uecker bespreekt het tragische lot van joden en andere families in de 2e eeuwe Wereldoorlog. Wethouder Stefan van Keijzerswaard benadrukte de verbinding tussen heden en verleden en wat we samen kunnen leren van het verleden.

Kunny Luchtenberg uit Uithuizen droeg twee gedichten voor. Ook Marandy Spijk en Annabel Muller van Hoagland droegen ieder een gedicht voor, terwijl klasgenoten Amber Schaaphok en Emma Emma Wieringa een lied zongen. Organist Jan Smid speelt twee klassieke orgelwerken van Johann Sebastian Bach op het Arp Schnitger-orgel. welkom iedereen.

Om 19.50 uur leggen wethouders Van Keijzerswaard en Teun Juk samen met Twan Mulder van Basisschool Brunwerd en Emma Wierina van Hogeland College twee kransen bij het Oorlogsmonument op het Kerkplein. Basisschoolleerlingen legden bloemen samen met congreslid Harma Dost. Vóór 08.00 uur klinkt het tatoeagesignaal en vanaf 20.00 uur wordt een stilte van twee minuten in acht genomen. Williams’ eerste couplet werd vervolgens gezongen onder begeleiding van de B&O Music Society.

Jacobietenkapel opent om 18.30 uur. Na de ceremonie kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee napraten in het koor van de Jacobikapel.

Teun Juk verzorgt tevens de middagprogrammering met Anton Mulder en Kunny Luchtenberg. Om 13.00 uur vertellen Kunny en Anton over de geschiedenis van de familie Dinkla aan de Kaakstraat 12. Teun Juk vertelt de geschiedenis van de familie Bamberg die aan de Havenweg woonde. Het evenement zal om 14.00 uur plaatsvinden in de Jacobi-kapel. De bijeenkomst wordt herhaald om 15.00 en 16.00 uur.Source link