Vanaf 6 mei rijden er extra Arriva-treinen naar de Eemshaven

Vanaf 6 mei rijden er extra treinen van Arriva naar de Eemshaven.  (Foto: Treinenweb)
Vanaf 6 mei rijden er extra treinen van Arriva naar de Eemshaven. (Foto: Treinenweb)


Vanaf 6 mei rijden er weer meer Arriva-treinen tussen de stations Groningen en Emshaven, die aansluiten op de veerboot naar Borkum. Het is de tweede keer dit jaar dat Arriva extra treinen naar de haven inzet.

Extra lokale treinen vertrekken op weekdagen vanaf station Groningen naar Emshaven om 10:52, 11:22 en 13:52. Op zaterdag rijden er extra treinen om 7.52 uur, 10.52 uur, 11.52 uur, 14.22 uur. Er rijden ook lokale treinen op zondag om 06.22 uur en 14.22 uur. Ongeveer een uur later vertrok de trein weer vanuit Emshaven richting Groningen.

Dagelijkse groei van het aantal treinen

Station Emshaven is het meest noordelijke treinstation van ons land en geopend in 2018. Sindsdien rijden er meerdere keren per dag treinen van Roodeschool naar de Eemshaven. Nu is het aantal treinen toegenomen. Sinds de opening rijden er drie tot vijf treinen per dag, waarvan er in de winter slechts één is.

Met de extra treinen rijden er nu op weekdagen 15 treinen naar Emshaven. Zaterdag waren het er tien en zondag zes. De dienstregeling geldt in ieder geval tot eind dit jaar.Source link