Delfzijer – Bij het Leger des Heils Gemeenschapscentrum in Zerskagelak, Delf, staat sinds deze week een PostNL pakketautomaat. Buurtbewoners kunnen pakketjes ophalen of versturen, of een kop koffie pakken. Zo werken PostNL en het Leger des Heils samen om ervoor te zorgen dat buren meer met elkaar verbonden zijn.

In de buurthuiskamer van het Leger des Heils kunnen mensen elkaar ontmoeten. Door pakketkluisjes te plaatsen in buurthuisruimtes kunnen mensen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Het PostNL Bijzondere Momenten Fonds doneert een vergoeding voor ieder pakket dat door de automaat wordt opgehaald. Het buurtcentrum gebruikt het geld om bezoekers van een kopje koffie te voorzien.

Gemeenschapscentra zijn belangrijke ontmoetingsplaatsen
Tot nu toe zijn pakjesautomaten geplaatst in buurthuiskamers in Alkmaar, Joul, St. Martin’s Deck, Hengelo, Nijmegen en Bowenkasper. “Het was een groot succes”, zegt kapitein Anita Camperman, directeur van het programma Geloof in Buurten van het Leger des Heils. “Mensen die al jaren in de buurt woonden maar nog nooit een woord met elkaar hadden gesproken, begonnen opeens met elkaar te praten. Anderen Wij zijn erg blij met onze samenwerking met PostNL en hopen dat meer mensen onze gemeenschapshuiskamer zullen vinden.

Pick-uppakket
PostNL ondersteunt graag het werk van het Leger des Heils Gemeenschapscentrum. Thijs Kerckhoffs, directeur Bijzondere Momenten Fonds van PostNL: “Met pakjesautomaten zorgen we voor meer zichtbaarheid in buurtcentra en verhogen zo de ontmoeting tussen mensen. Een praatje, een kop koffie en dan een pakketje ophalen, dat is het Wat wij een kopje noemen van koffie.

altijd gesloten
Het buurthuis aan het Skagerrak 109A in Delfzijer is bijna elke dag geopend en heeft wekelijks verschillende evenementen. De PostNL pakketautomaat bij het buurtcentrum is 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend.Source link