Het Kleintje Borg Bolfestival is terug. Het festival van Bogswell Village neemt voor de derde keer een theatrale vorm aan. “Toen we de posters ophingen, kregen we veel reacties.”

In 2019 was Borgsweer, een klein dorp met ongeveer 140 inwoners in de Eemsdelta, voor het eerst gastheer van het Borg Ball Festival. . Een kleinere versie werd gelanceerd tijdens de kerstperiode van hetzelfde jaar. Corona belemmerde deze inspanning in 2020, maar een miniversie van de Borg Sphere werd gelanceerd in 2021 en een andere grote versie in 2022.

In het tweede weekend van mei vindt de derde editie van Kleintje Borgvezel plaats. Bezoekers hoeven alleen een kaartje te kopen om te genieten van drie theatervoorstellingen en een driegangenmenu. Jetty Noordam en Petra Bos organiseerden samen het festival, met hulp van ongeveer 15 vrijwilligers uit het dorp.

Wat is het verschil tussen een Borg Bol en een Kleinje Borg Bol?

Jetty: “De grote versie is gratis en heeft meerdere podia en artiesten op één locatie. De vorige keer waren er ruim 2.500 mensen aanwezig. Het kleinere festival wordt in de schuur gehouden en er zijn kaartjes te koop. We hopen op 200 bezoekers. Dit jaar hebben we Ook weer zo’n klein festival zodat het de activiteiten van DelfSail niet in de weg staat.

Petra: “We noemden het de Kleintje Borg-bol, maar het zou ook de Theaterborg-bol kunnen heten.”

Wanneer moeten mensen komen?

J: “Het is een complete avond voor cultuurliefhebbers, zeker als ze van lekker eten houden. Een mix van cabaret, muziek en verhalen uit de streek. We hebben geprobeerd voorstellingen te vinden die niet heel mainstream zijn maar toch acceptabel.

Wat is er uniek aan Kleintje Borg-bollen?

J: “We bieden nu ook extra maaltijden aan in het programma vergeleken met vorig jaar.”

P: “Het is uniek in die zin dat er een variatie aan shows en menu’s is. Bij een normale theatervoorstelling kun je tijdens de pauzes wel iets drinken, maar dat is het dan ook. Het theater zit in een gezellige oude schuur. De omgeving is heel mooi.

J: “Het blijft bijzonder om met z’n tweeën in zo’n klein dorp georganiseerd te worden.”

Wat drijft jou om dit te doen?

J: “Wij houden zelf van muziek en doen graag mee aan kleine muziekfestivals. Ook is het leuk om met de mensen iets te regelen om mensen te laten komen. Toen we begonnen met het ophangen van posters in Appingedam, Delfzijl en Meedhuizen, kregen we veel reacties: “Oh geweldig, hij is er weer! ”

Kan iemand overnachten als hij alles uit de kast wil halen?

P: “Dan kunnen ze naar de camping of het hotel in Termunterzijl, haha. Het is op loopafstand, dus ze kunnen zich prima vermaken.

Kleine Borg-bol

Het derde Kleintje Borgvezel Theaterfestival vindt plaats op 10 en 11 mei in een schuur aan Borgsweer 12.Kaarten kunnen op de website worden gekocht www.borgsfeer.nl .Source link