Foto: Willem van der Werff

Norden-Findam – Het Findam City School Sports Committee organiseert van 15 tot 17 november het 20e traditionele schoolsportuitwisselingsevenement met studenten uit Norden, Duitsland.

Vanochtend arriveerden studenten en docenten uit Duitsland in het indoorcentrum in Findan waar ze hartelijk werden ontvangen. Vervolgens begonnen verschillende competities, waaraan honderden studenten deelnamen.

De Schoolsportcommissie organiseert sinds 1972 diverse sportactiviteiten voor basisschool- en middelbare scholieren en heeft een geschiedenis van ruim 50 jaar. Jaarlijks worden er ook schoolsportuitwisselingsactiviteiten gehouden met buitenlandse steden. Zo zijn er in het verleden uitwisselingen georganiseerd met Delmenhorst, Kloppenburg, Wilhelmshaven, Gniezno en natuurlijk Norden.

Dit jaar zal het uitwisselingsevenement, na te zijn onderbroken vanwege de COVID-19-pandemie, plaatsvinden in Findan. Duitse studenten en hun docenten wonen bij Nederlandse gastgezinnen.

Programma’s omvatten: zaalvoetbal, hockey, basketbal en dans. In het Indoorcentrum worden wedstrijden gehouden en ook in de Skillstuin van het Leer- en Sportpark wordt gesport. Naast de sportevenementen wordt er voor alle deelnemers een bezoek aan de rustruimte van het jeugdcentrum en een zwemdisco in Tropiqua georganiseerd. De uitwisseling wordt mogelijk gemaakt door de enthousiaste steun van de regio’s Veendam Beweegt en Eems Dollard.

Bron: Peter Penniman

Foto: Willem van der Werf, www.parkstadveendam.nlSource link