Delfzijer – Op vrijdag 26 april 2024 hielden gemeenteraadslid David de Jong van Eemsdelta, Kirsten Pheiffer van Huis voor de Sport Groningen en aanwezige gasten en vrijwilligers een grootse onthullingsceremonie van de nieuwe tandemfiets en het naamplaatje van de Fietsmaatjes Eemsdelta. De onthullingsceremonie vond plaats in het Muzee Aquarium in Delfzijl, waar tourdeelnemers, vrijwilligers, gasten en genodigden samenkwamen om de nieuwe fiets te bewonderen.

De nieuwe tandem heet Eemsdelta 4 – Sport. De naam benadrukt het sportieve aspect van fietsen, ook voor wie niet meer zelfstandig kan fietsen. Tandemfietsen bieden hen de mogelijkheid om samen te sporten en actief te zijn.

Na de onthulling van de tandem volgde een driewielertocht, waarbij deelnemers de strijd aangingen op tandems en driewielers. Ondanks de tegenwind genoten de deelnemers van de zon en stopten halverwege de tocht voor een kopje koffie op de Luingahof in Birum. Op de terugweg reden vrijwilligers van Fietsmaatjes Eemsdelta met de gasten mee op tandems en probeerden zelf de nieuwe tandem uit. De route voert de deelnemers over een traject van ongeveer 22 kilometer, waarbij ze via Holwierde, Marsum en Uitwierde terugkeren naar Aquarium Muzee.

Gasten en vrijwilligers waren erg enthousiast over het organiseren, bezoeken en met elkaar omgaan. Er werd door alle betrokkenen volop genoten van de dag. Speciale dank aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Interesse om rijmaatje te worden?Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van Fietsmaatjes Eemsdelta info@fietsmaatjeseemsdelta.nl of bel 06 46354781.Source link