Appingedan – Op zaterdag 11 mei 2024 verandert het pittoreske stadje Appingedan tijdens de jaarlijkse Hippiedagen in een levendige hippie-enclave. Het evenement, onder de lokale bevolking ook wel bekend als ‘HappyDam’, belooft een onvergetelijke ervaring te worden waar liefde, rust en muziek samenkomen in een levendige mix van activiteiten en positiviteit.

Van 10.00 tot 18.00 uur zijn bezoekers welkom om de unieke sfeer van de jaren zestig en zeventig te ervaren. Door de hele stad, van de marktkramen bij en achter kerken tot de gezellige straatjes, zijn er activiteiten die jong en oud aantrekken.

Livemuziek herschept de iconische klanken van de jaren zestig en zeventig en vult de straten met een nostalgische sfeer. Diverse podia bieden een podium aan lokale bands en soloartiesten. Dit jaar werd daar ook een bodypaintdemonstratie aan toegevoegd, waarbij de kunstenaar ter plekke een kunstwerk maakte om de kunst en cultuur van de hippiebeweging tot uitdrukking te brengen.

Op het DJ-podium draaien DJ’s klassieke hits om de sfeer erin te houden, terwijl funky straattheater een speelse kijk op het hippietijdperk biedt. Ook kunnen bezoekers door professionele visagisten worden omgetoverd tot echte hippie-iconen. Kans & Kunst organiseert activiteiten voor kinderen, waaronder graffitiworkshops.

Lokale winkeliers, marktkramers en F&B-ondernemers spelen een belangrijke rol op het festival. Samen werken ze eraan om de dag tot een succes te maken en Appingedan om te toveren tot een waar hippieparadijs. Iedereen wordt uitgenodigd om zich in hippiestijl te kleden en bij te dragen aan de authentieke sfeer van de dag.Source link