Appingedan – Van Hemelvaartsdag 9 mei tot en met Pinkstermaandag 20 mei vinden door het hele land Spirituele Feestkunstevenementen plaats. Tijdens dit tweejaarlijkse evenement tonen kunstenaars met diverse achtergronden hun werk in monumentale en eigentijdse kerkgebouwen. Het nationale thema dit jaar is: ‘Troost’.

Eén van de deelnemende kerken is de Nicolaaskerk in Appingedam. De tentoonstelling Joke Schepers opent daar die dag om 13.00 uur het festival. Vervolgens zal zij haar installatie toelichten en is er gelegenheid om binnen(!) te komen en haar kunstwerken te ervaren. Uiteraard kunt u de kerk ook bewonderen en een hapje en drankje nuttigen als hoogtepunt van de openingsceremonie.

Naast de reguliere openingstijden van de Nicolaaskerk van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur, is de kerk ook geopend op zondag 12 mei en op Eerste en Tweede Pinksterdag van 13.00 uur op 19 en 20 mei. 17.00 uur

Voor meer informatie over het spirituele feest van Groningen en de regio Noord-Drenthe kunt u terecht op de website festivalvandegeest.nl/gnd. De toegang tot alle deelnemende kerken is gratis, maar vrijwillige donaties zijn uiteraard altijd welkom. Wie Joke Schepers persoonlijk wil ontmoeten, kan op 9, 11, 12, 18, 19 en 20 mei terecht in de Nicolaaskerk.

Tijdens het geestelijke feest zal de Nicolaaskerk ook foto’s van de gemeente tonen, waarbij het thema ‘Troost’ vanuit een persoonlijk perspectief wordt belicht. Op 19 mei, Pinksteren, om 9.30 uur wordt er een speciale kerkdienst gehouden rond het kunstwerk en het thema ‘Troost’, waarbij de viering van Thomas wordt nagebootst.Source link