stadion- De autoclub Stedum-Westeremden EO is opgericht in mei 1996 en organiseert minimaal drie keer per jaar ritten van circa 200-250 kilometer. Vanaf de haven in Stedum gaat het door pittoreske dorpjes en steden als Groningen, Fryslân, Drenthe en soms zelfs Duitsland in. Tijdens de tour zijn er onderweg stops voor koffie en snacks, en meestal staat het diner gepland voor de middag. De dag eindigt doorgaans in de haven, waar de deelnemers gezamenlijk eindigen.

Zowel mannen als vrouwen namen deel aan de tochten, hoewel het aantal vrouwelijke ridders waarschijnlijk zou toenemen. Gemiddeld reizen er 15 tot 20 motorfietsen met of zonder passagiers. Het belangrijkste doel van de tour is het bevorderen van vreugde en plezier voor de deelnemers, waarbij veiligheid altijd voorop staat. De deelnemers rijden in steenformatie, waarbij elke rijder afwisselend links en rechts op de baan rijdt om goed zicht en afstand te garanderen.

Elke reis wordt vooraf gepland door een lid dat tevens de weg wijst en tijdens de rit de navigatie verzorgt. Controleer vooraf de route om er zeker van te zijn dat alles klopt en er geen onverwachte omleidingen zijn.

Geïnteresseerden in gastenrondleidingen of lidmaatschap kunnen contact opnemen met voorzitter Marjoleine Gerretsen (marjoleineesmeralda@gmail.com) of secretaris Helma Mulder (info@studio7.nl). Geplande ritten in 2024 zijn 26 mei, 7 juli en 8 september. De club telt momenteel 22 betalende leden, waaronder inwoners van Stedum, Loppersum, Bedum, Appingedam, ‘t Zandt en Westerwijtwerd. U kunt voor de rit inchecken bij het havenstation in Stedum, de vertrektijden liggen doorgaans tussen 9.00 en 9.30 uur.Source link