termijn- Ontdek de kracht van verhalen in ‘Legacy of Silence’, een jeugdvoorstelling in Theater Na de Dam op 4 mei 2024 om 21.00 uur. In Termenten brachten vijf jongeren onder leiding van professionele theatermakers Afra Rijkhoff en Sarah van der Meere verhalen uit vroeger en nu met elkaar in verband.

Door persoonlijke gesprekken met ooggetuigen (familieleden) en diepgaand onderzoek krijgen jongeren inzicht in hoe het was om jong te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Legacy of Silence nodigt kijkers uit om na te denken over de impact van oorlog op jonge levens en herinnert ons eraan dat de erfenis van stilte generaties lang blijft resoneren. Mis dit indrukwekkende optreden niet op deze bijzondere avond van herinnering en verbinding.

DAM JONG THEATER
Tijdens de 15e editie van Theater Na de Dam beloofden bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland extra betekenis te geven aan de herdenking van 4 mei. Onder begeleiding van professionele theatermakers praten jongeren met getuigen (familieleden) over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken vormen, samen met ander bronnenmateriaal over de Tweede Wereldoorlog, de basis van de jongerenshow.

regisseur: Afra Rijkhoff en Sarah van der Meere, DRUKCollectief
Productie: Petra Bos en Andrea Nipoll

De Teatro Termenten Dam is een initiatief van Via Ivak. De voorstelling vindt plaats op 4 mei 2024 om 21.00 uur in de Termentenkerk. De toegang is gratis, reserveren is niet nodig. De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden.Source link