Ames-delta – Van 1 mei tot en met 1 oktober 2024 kunnen inwoners van de gemeente Eemsdelta deelnemen aan een speciaal evenement om de waterproblemen in straten en kelders terug te dringen.

Bij aanschaf van een regenton ontvangen deelnemers een korting van € 25,00. Regentonnen bieden een handige oplossing voor het opvangen en gebruiken van regenwater. Kortingsbonnen zijn te koop bij deelnemende winkels.

Voordelen van regentonnen
Het gebruik van regentonnen kan overstromingen helpen verminderen. Door regenwater op te vangen in tonnen kun je, vooral tijdens langere perioden van droogte, de hoeveelheid water die in het riool terechtkomt, verminderen. Dit water is belangrijk voor de groei van planten, bomen en ons drinkwater.

De tuin is groener
Naast het stimuleren van het gebruik van regentonnen benadrukt de stad het belang van het vervangen van tuintegels door planten. Zo blijft het water langer in de grond en loopt het bij hevige regenval minder snel in de riolering. Ook wordt aangeraden om regenpijpen niet op riolen aan te sluiten en waterdoorlatende steen te gebruiken.

Waar kunt u aanwezig zijn?
Inwoners kunnen meedoen aan acties bij de volgende winkels in de stad Eemsdelta:

  • Karwei – Borgweg 161, Farmsum
  • GroenRijk Eemsdelta – Farmsumerweg 136, Appingedam
  • Arkema Tuinhoutcentrum – Blokstad 1, Appingedam
  • HUBO – Hogestraat 18, Loppersham

Deze winkels bieden kortingsbonnen aan voor € 25,00 korting op regentonnen. Per huishouden kan één kortingsbon worden gebruikt. Wees er snel bij, want er zijn slechts 500 kortingsbonnen beschikbaar. Het verdwijnt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Emsdelta.



Source link