Loppertham – Op vrijdagmiddag 26 april wordt om 15.00 uur de nieuwe tentoonstelling van de Historische Vereniging feestelijk geopend. De tentoonstelling ‘Sixties!’ vindt plaats in het Cultureel en Historisch Centrum aan de Hogestraat 17. begin.

In de vitrinekasten staan ​​niet alleen alledaagse voorwerpen, maar ook bijzondere voorwerpen, die beelden uitbeelden van het plattelandsleven in de jaren zestig. Er is een leestafel met (foto)boeken, plakboeken en vintage strips en tijdschriften. Op de bovenste verdieping bevinden zich een tienerslaapkamer en een woonkamer, geheel in sixtiesstijl ingericht: veel oranje, prachtig vintage behang, rieten stoelen en uiteraard Tomado planken. Stijlkamers zijn ideaal voor het maken van interessante foto’s.

Veel van de tentoongestelde voorwerpen zijn gratis geleend van mensen dichtbij en verder weg. CHC-voorzitter Els Zwerver zei dat het natuurlijk een cliché is, maar wie iets houdt, bezit ook iets. “We zijn heel blij dat zoveel mensen hun oude spullen hebben bewaard. Er zitten echte pareltjes tussen. Na de tentoonstelling worden er diverse stukken en meubilair verkocht.

Na de opening van het festival is de tentoonstelling iedere dinsdag en woensdag te bezichtigen van 13.00 tot 16.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. CHC Loppersum is ook geopend tijdens Koningsdag. De toegang tot de tentoonstelling is gratis; vrijwillige donaties zijn van harte welkom.Source link