Appingedan – VKB uit Appingedam doet in mei mee aan de Nationale Finale voor Financiële Hulpverlener van het Jaar. Budgetadviseur Jessica Pieters was op 14 mei één van de drie finalisten. Haar onvermoeibare inzet voor jongeren met financiële problemen is daar één van de redenen voor.

De jaarlijkse landelijke verkiezing van financiële hulpverleners wordt georganiseerd door branchevereniging NVVK. Verstrekkers van financiële hulp zijn van cruciaal belang voor het verwezenlijken van de ambitie van de regering om de schuldenlast tegen 2030 te halveren. Ze doen er alles aan om degenen die hulp zoeken, sneller uit de schulden te helpen en financieel zelfredzaam te worden.

Hanneke Veenstra, Manager Budgetbeheer bij VKB, is erg blij dat Jessica de finale heeft gehaald. “In onze branche is vertrouwen het sleutelwoord om schaamte te overwinnen, ook voor jongeren. Jessica doet dit iedere dag met enorm veel doorzettingsvermogen en resultaat. Ze spreekt de taal van deze worstelende groep, en begrijpt heel goed dat iedere jongere anders is. De afgelopen maanden heeft Jessica samen met andere VKB-medewerkers deelgenomen aan een evenement gericht op de toekomst van financiële gezondheid voor jongeren. Eén van de sprekers in een talkshow van een bank.

De NVVK laat weten dat door deze verkiezing de inzet van Jessica en vele anderen wordt erkend en gewaardeerd. Deze verkiezingen gaven financiële hulp een gezicht. Deelnemers krijgen de kans om over hun werk te praten met een publiek waartoe zij anders niet gemakkelijk toegang zouden hebben. Maar belangrijker nog: dit soort aandacht kan de drempel verlagen om zelf naar een zorgverlener te gaan.

Stemmen kan tot 6 mei op https://www.nvvk.nl/financiële-hulpgever-van-het-jaar

VKB is een sociale bank zonder winstoogmerk die namens de gemeenten Eemsdelta, Oldambt, Veendam, Pekela en Het Hogeland schuldhulpverlening verleent aan inwoners met financiële problemen. Het doel is om deze problemen gezamenlijk aan te pakken en te werken aan zelfredzaamheid.Source link