Gebruiker Izemidon – Op Koningsdag, 27 april, staat de middag in Uithuizermeeden in het teken van de geschiedenis van de familie Oranje-Nassau. Via de historische kostuumshow van Stichting Oud-Oranje krijgt het publiek inzicht in de opkomst en ondergang van de Oranjedynastie van Willem I tot Koningin Juliana.

Vanaf 13.00 uur maakte het koninklijk paar een tocht met paard en wagen door het dorp. De reis eindigt om 14.00 uur bij Rensumaborg. Daarna volgt een blik op de kostuums, gecombineerd met deskundig commentaar over onze koninklijke familie.

En nog een primeur: Koningin Emma droeg tijdens de show een nooit eerder vertoonde jurk uit de collectie van Stichting Oud-Oranje. Het tenue is een replica van de jurk die koningin Wilhelmina droeg tijdens haar inauguratie. Na afloop kunnen kijkers met de modellen praten en foto’s maken.

Voor dit doel zullen we een speciaal depotactiviteitengebied opzetten. De Rensumalaan wordt afgesloten voor autoverkeer. De organisatie raadt aan om, indien mogelijk, lopend of fietsend naar het afgiftekantoor te gaan. Parkeren kan bij Sportpark Meij, bij het station of op het Johan van Veenplein.

Het evenement wordt georganiseerd door de Oranjevereniging en gefinancierd door het Ondernemersfonds Het Hogeland. Het koetsvervoer wordt verzorgd door de Hippische Stichting Uithuizermeeden.Source link