Jeugdwerk Spijk/Losdor/Bierum Het gesponsorde evenement “Nachten zonder Dak”, gestart door zo’n 30 leden, viel zaterdag in het water. Hun kartonnen huis is niet bestand tegen de hevige regen.

De jongeren organiseerden de avond om het bewustzijn over dakloosheid te vergroten en het jeugdwerk een kleine impuls te geven. Na weken van voorbereiding waren de voortekenen niet goed voor een overnachting op de voormalige sportvelden achter Spike Elementary School. De aanwezigen kijken er zeker naar uit. Sommige kinderen arriveerden vóór 19.30 uur en sommigen waren thuis al hutten uit dozen aan het bouwen. Met de hulp van hun ouders hebben de kinderen prachtige werken gemaakt. Maar omdat er hevige regen voorspeld werd, wilde het management weten of alle hutten de hele nacht zouden meegaan.

Vaste hagel

Dat blijkt niet het geval te zijn. Rond 22.00 uur, na een hevige hagelbui, stortte de eerste hut in, maar de kinderen namen het heft in eigen handen en nodigden de dames uit in een andere hut. Na het douchen om 23.30 uur merkte ik dat de tweede hut niet sterk genoeg was. Maar dat is ook geen probleem. Er staan ​​nog boxen en er is een extra hut vergroot zodat er zes kinderen in kunnen slapen.

Slapen gebeurde niet. De vooruitzichten waren zo slecht dat de directie om 00.30 uur moest besluiten om in de gangen van het stadion te overnachten. Met de slaapzak op de grond nog steeds back to basic maar qua temperatuur net iets comfortabeler.

De volgende ochtend leken verschillende hutten de nacht niet te hebben overleefd. Naarmate het weer verbetert, kunnen evenementen weer buiten plaatsvinden en kan het terrein na een stevig ontbijt worden ontruimd.Source link