Zeldik – Zaterdagochtend bracht de Eemsdeltafractie van de ChristenUnie een bezoek aan energiecoöperatie Zonnedorpen aan de Fivelweg 47 in Zijldijk. De coöperatie opereert vanuit een gerenoveerd gebouw, uitgerust met energiebesparende apparatuur, en organiseert een verscheidenheid aan evenementen.

Kees Molenaar, Hoofd Programma en Secretaris, legt uit: “Naast het opwekken van elektriciteit zijn we ook actief bezig met het verduurzamen van onze omgeving. We adviseren bewoners over energiebesparende maatregelen en werken samen met kennisinstellingen en bedrijven om de energieopslag zo te optimaliseren Dat Betere afstemming van vraag en aanbod Het doel is om uiteindelijk de behoefte aan aardgas bij huishoudens weg te nemen.

Tijdens de presentatie leerden de groepsleden over de nieuwste resultaten en voortgang van elk project. Ze zagen praktijkdemonstraties van energiebesparende maatregelen, van eenvoudige oplossingen als radiatorfolie tot een serie warmtepompen en een huishoudaccu van 10 kW in combinatie met zonnepanelen. Ook werden een aantal warmtepompen in actie getoond.

Al met al was het een zeer leerzame ochtend voor de groepsleden. Voor meer informatie kunt u terecht op hun website: https://zonnedorpen.nl/Source link